Linkuri accesibilitate

ONG-urile finanțate de George Soros în Ungaria nu sînt intimidate de amenințările partidului FIDESZ


Cărți publicate cu ajutorul Fundației Soros ares în regiunea Komi din Rusia
Cărți publicate cu ajutorul Fundației Soros ares în regiunea Komi din Rusia

Comitetul Helsinki - Ungaria: „Munca noastră nu este politică, noi apărăm normele Convenției de la Geneva, normele Uniunii Europene”.

Organizațiile neguvernamentale finanțate de omul de afaceri și filantropul american George Soros în Ungaria au declarat că se vor opune din toate puterile încercărilor premierului Viktor Orban de a le „da afară din țară”.

O amenințare făcută recent de partidul lui Orban, Fidesz, care marți declara că „va folosi toate mijloacele ce-i stau la dispoziție” pentru a „elimina” organizațiile legate de fundația lui Soros.

„Munca noastră nu este politică, noi apărăm normele Convenției de la Geneva, normele Uniunii Europene” a declarat între altele co-președintele Comitetului Helsinki, Andras Kristof Kadar, citat de EUobserver.

Fundația Soros pentru o Societate Descisă finanțează peste 60 de organizații neguvernamentale în Ungaria, între care și Comitetul Helsinki.

Printre ONG-urile pe care Fidesz ar vrea „să le dea afară din țară” se mai numără Transparancy International și Uniunea maghiară pentru libertăți civile.

George Soros a fost unul din susținătorii partidului Fidesz la sfîrșitul erei comuniste iar în 1989, fundația sa a finanțat bursa lui Viktor Orban la Universitatea Oxford din Marea Britanie. (IG)

XS
SM
MD
LG