Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata emisiunii este Lucia Bacalu.

„Vești bune pentru comunele Ciorăști și Șișcani, din raionul Nisporeni. În 2017, acestea vor beneficia de câte 20 de mii de euro, pentru mai multe proiecte comunitare. Banii vor veni de la frații de peste Prut. La finele anului trecut, consiliul local din Tunari, județul Iflov, România, a decis să ofere celor două sate, cu care s-a înfrățit în 2016, câte 20 de mii de euro din propriul buget. Urmează ca autoritățile publice locale din Ciorăști și Șișcani să decidă pentru ce vor folosi banii respectivi.

Cu colindul din România. Haiducii din Meleșeni, raionul Călărași, formație folclorică de bărbați, au mers de Crăciun, cu colindul în România. De fapt, au participat la două festivaluri tradiționale din județul Suceava. Profitând de ocazie, ei au vizitat și câteva mănăstiri din județele Neamț și Suceava. Această formație a fost formată cu 13 ani în urmă, având în repertoriu peste 80 de cântece. Este una din puținele formații de bărbați din Republica Moldova, care promovează folclorul atât acasă, cât și peste hotare.

O paradă a bucatelor internaționale a avut loc la Ungheni. Au fost invitați să participe cetățeni străini, stabiliți cu traiul la Ungheni. Astfel, și-au prezentat bucatele naționale din țările lor de proveniență, atât cetățeni sirieni, germani, cât și voluntari ai Corpului Păcii din SUA. Până și consulul biroului consular al României din Ungheni a ținut să pregătească sarmale ardelenești, el fiind originar din zona Transilvaniei.”

[Transcriere: Nicu Gușan].

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG