Linkuri accesibilitate

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, se opune retragerii pacificatorilor ruși și afirmă că a găsit înțelegere la Igor Dodon


Igor Dodon și Vadim Krasnoselski la Tighina
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski la Tighina

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că dacă pacificatorii ruși vor pleca din regiunea transnistreană, acest lucru „ar putea transforma și Transnistria, și Republica Moldova într-un punct fierbinte”. Krasnoselski a declarat joi, la o întâlnire avută cu primii deputați ai regiunii separatiste, că a discutat acest lucru cu noul președinte moldovean, Igor Dodon, și că „a găsit înțelegere pe acest subiect”.

„Am găsit înțelegere din partea președintelui moldovean, care, de asemenea, înțelege că formatul (de pacificare) nu poate fi schimbat, iar toate aceste declarații ale unor politicieni înfierbântați cu privire la retragerea pacificatorilor ruși sunt nefondate și provocatoare. Am spus că dacă vom pierde prezența pacificatorilor ruși pe malurile Nistrului, am putea transforma și Republica Moldova, și Transnistria într-un punct fierbinte”, a spus noul lider al administrației separatiste transnistrene, citat de portalul transnistrean de stiri Novostipmr. Krasnoselski a mai subliniat că întâlnirea cu Dodon a avut loc la inițiativa președintelui moldovean și a declarat că nu intenționează să discute chestiuni politice cu Chişinăul. „Statutul nostru este stabilit – independența rmn (republicii moldovenești nistrene – n.red.). Sunt profund convins că garanția securității noastre este independența noastră; doar de pe poziția independenței ne vom putea apăra interesele în situația geopolitică complicată care se creează în jurul Transnistriei”, a mai declarat noul lider transnistrean pentru Novostimir.

XS
SM
MD
LG