Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon vrea să rezolve situația celor „aproape 200 de mii de moldoveni ilegali” din Rusia


Scopul apropiatelor discuții de la Moscova este de a revigora relațiile „de prietenie” cu Rusia, de a relansa exporturile și de a reglementa situația moldovenilor care lucrează în Federație și de a redeschide negocierile pentru soluționarea problemei transnistrene, a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu cu agenția TASS. Igor Dodon vizitează Rusia între 16 și 18 ianuarie.

Potrivit lui Dodon, citat de TASS, de la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, R. Moldova ar fi pierdut 40% din exporturile cu Rusia, care nu au fost compensate de exporturile spre piața europeană. „Sper să rezolvăm problemele legate de reluarea exporturilor spre Rusia. Am reușit asta pentru câteva întreprinderi, când nu eram încă președinte”, a mai spus Igor Dodon, citat de TASS.

Referitor la moldovenii din Rusia, președintele a estimat că „aproape 200 de mii se află ilegal” în Federație, motiv pentru care nu se mai pot întoarce acasă fără a risca să-și piardă locurile de muncă. „Este o problemă pe care vreau să o rezolv la întîlnirea cu președintele Rusiei”, a spus Dodon.

Tot în interviul cu TASS, președintele s-a referit la întrevederea pe care a avut-o cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și la faptul că s-a convenit să se ia o serie de măsuri anul acesta, care să îmbunătățească viața cotidiană a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG