Linkuri accesibilitate

Un deputat PLDM sezizează CC la Chișinău cerîndu-i să verifice constituționalitatea decretului prezidențial de retragere a cetățeniei lui Traian Băsescu


Deputatul Grigore Cobzac, PLDM, a sesizat vineri Curtea Constituțională de la Chișinău în legătură cu decretul președintelui Igor Dodon „de retragere a cetățeniei Republicii Moldova” lui Traian Băsescu, cerând Curții să verifice constituționalitatea acestui act, relatează Radio Chișinău. Președintele Igor Dodon a semnat pe 3 ianuarie decretul de retragere a cetățeniei moldovene, care nu o atinge și pe soția fostului președinte român, Maria Băsescu.

Când i-a retras cetățenia, Dodon a invoacat faptul că Traian Băsescu ar fi „îndemnat în repetate rînduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exercițiul funcției de președinte al României, acesta a refuzat sa recunoască statalitatea moldovenească și existența poporului moldovenesc". „Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme - Constituția Republicii Moldova”, argumentează președintele Igor Dodon.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG