Linkuri accesibilitate

Șefii serviciilor de informații americane vor fi audiați în Congres pe tema interferențelor cibernetice ale Rusiei în viața politică a SUA


În Statele Unite cresc tensiunile între președintele ales Donald Trump și comunitatea serviciilor de informații, după ce pe 4 ianuarie Trump a pus din nou sub semnul întrebării teza serviciilor de informații că Rusia ar fi în spatele atacurilor cibernetice împotriva Partidului Democrat, în timpul campaniei electorale. Trump, pe Twitter, a reluat afirmația lui Julian Assange, fondatorul WikiLeakes, afirmând că orice „copil de 14 ani” putea ataca serverele Partidului Democrat. Assange respinge și informațiile că documentele Partidului Democrat, publicate de WikiLeaks în cursul campaniei electorale, ar fi venit din surse rusești.

În Congres sunt programate audieri pe tema atacurilor cibernetice, iar vineri, Trump se va întâlni cu membri ai serviciilor de informații care-i vor prezenta un raport pe aceeași temă. Poziția lui Trump este contestată și de mulți membri de frunte ai Partidului Republican, între care Paul Ryan, liderul republicanilor în Camera reprezentanților, și senatorul Lindsey Graham, membru al Comisiei pentru forțele armate.

XS
SM
MD
LG