Linkuri accesibilitate

Vadim Krasnoselski vrea să discute cu Igor Dodon „aspecte practice” pentru „normalizarea atmosferei în contactele bilaterale”


Igor Dodon a anunțat că se va întâlni astăzi la Bender cu Vadim Krasnoselski, „conducătorul Transnistriei”, cum l-a numit șeful statului pe noul lider al administrației secesioniste din Tiraspol.

Președinția nu a dezvăluit temele discuțiilor, dar potrivit agenției ruse TASS, pe agendă va fi accelerarea negocierilor pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

Serviciul de presă al lui Krasnoselski a anunțat că vrea să discute, citez, „chestiuni de actualitate” și „aspecte practice” pentru „normalizarea atmosferei în contactele bilaterale”.

Cei doi ar urma să viziteze Catedrala sfântului Aleksandr Nevski și cetatea de la Bender.

Noul președinte de la Chișinău Igor Dodon și-a atras criticile unor politicieni și formatori de opinie pentru că l-a felicitat pe Krasnoselski pentru victoria în așa-zisele alegeri prezidențiale din 11 decembrie 2016 și pentru că ar avea o atitudine prea „împăciuitoare” față de separatiști.

Anterior, într-un interviu pentru presa moscovită, noul lider de la Tiraspol s-a arătat sceptic că președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea impulsiona reglementarea conflictului transnistrean. „Dodon poate fi un lider pro-rus, dar parlamentul rămâne pro-european”, a spus noul șef al administrației de la Tiraspol. Vadim Krasnoselski a mai spus că este gata să discute cu Chișinăul chestiuni economice, umanitare și culturale, dar nu și despre statutul politic al regiunii transnistrene, care a ales calea independenței și a apropierii de Rusia.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG