Linkuri accesibilitate

„Mesajul nostru e că în 2017 va fi un an de mai mult” (VIDEO)


Senatorii americani John McCain (centru), Lindsey Graham (stînga) și Amy Klobuchar vorbind presei la centrul comun de instrucție și evaluare NATO-Georgia de la Krtsanisi, 2 ianuarie 2017.
Senatorii americani John McCain (centru), Lindsey Graham (stînga) și Amy Klobuchar vorbind presei la centrul comun de instrucție și evaluare NATO-Georgia de la Krtsanisi, 2 ianuarie 2017.

Trio-ul senatorial american și-a încheiat vizita în Georgia

Președintele georgian Giorgi Margvelașvili și o delegație de trei senatori americani au discutat la Tbilisi în 2 ianuarie despre relația strategică dintre Georgia și Statele Unite și despre aspirațiile Georgiei de a se alătura instituțiilor occidentale.

Administrația prezidențială de la Tbilisi a făcut cunoscut că în cadrul întrevederii Margvelașvili le-a mulțumit senatorilor John McCain (republican din Arizona). Lindsey Graham (republican din Carolina de sud) și Amy Klobuchar pentru sprijinul lor pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei.

Senatorii americani au avut întrevederi și cu premierul Giorgi Kvirikașvili și cu ministrul de externe Miheil Janelidze.

John McCain a declarat că a avut discuții și cu unii din liderii opoziției.

John McCain: Acțiunile militare ale Rusiei în regiunea georgiană sînt ilegale și imorale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:10 0:00

Delegația americană a vizitat în 2 ianuarie centrul comun de instrucție și evaluare NATO-Georgia, după ce duminică s-a aflat la Hurvaleti, o zonă de frontieră în apropiere de o porțiune de teritoriul gerogian disputată din Osetia de sud, ocupată de forțele rusești după scurtul război din 2008.

„Sînt vremuri dificile și provocatoare, și vom face tot ce putem ca să sprijinim intependența totală, libertatea și integritatea teritorială a Georgiei”, a spus duminică John McCain.

„Mesajul nostru e că în 2017 va fi un an de „mai mult” - mai mult sprijin militar american, mai mult comerț, mai multă integrare economică, și mai multă respingere a agresiunii rusești, nu numai aici, dar și în întreaga lume, prin intermediul mai multor sancțiuni. A venit vremea ca Vladimir Putin să afle că lumea s-a săturat”, a spus luni senatorul Lindsey Graham.

Graham a mai spus că la întoarcerea lor acasă, cei trei senatori îi vor pune la curent pe colegii lor din Congres cu privire la acțiunile Rusiei în regiunea baltică și în Ucraina.

Înainte de Georgia, cei trei senatori americani au vizitat țările baltice și Ucraina (LȘ).

XS
SM
MD
LG