Linkuri accesibilitate

Chișinăul a extins permisiunea de import a produselor petroliere prin regiunea transnistreană


Guvernul de la Chișinău a extins permisiunea de import a produselor petroliere prin regiunea separatistă transnistreană până pe 1 iulie 2017. Executivul a adoptat decizia în ședința sa de miercuri, transmite agenția Infotag.

Pe 9 noiembrie, Guvernul moldovean a adoptat o hotărâre prin care a permis, temporar, până la finele acestui an, importul de produse petroliere prin Transnistria și vămuirea lor la postul feroviar vamal Bender-2, amplasat în satul Varnița.

Potrivit guvernului, decizia din noiembrie fusese luată la insistența agenţilor economici, inclusiv a celor din regiunea transnistreană, și ar fi fost coordonată cu partea ucraineană.

În vara acestui an, Kievul a blocat livrarea pe calea ferată a carburanților în regiunea transnistreană și a redirecționat fluxul acestora spre Ocniţa, în nordul Moldovei. Măsura a supărat Tiraspolul care a numit-o drept blocadă și a amenințat cu măsuri de răspuns.

Cel mai mare importator de produse petroliere din Transnistria este compania Sheriff, care după așa-zisul scrutin prezidențial din 11 decembrie 2016 controlează acum întreaga putere din regiunea separatistă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG