Linkuri accesibilitate

Putin: autoritățile și opoziția înarmată din Siria au convenit asupra unui armistițiu


Vladimir Putin
Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin spune că „înțelegerile” sunt deocamdată „foarte fragile”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că în Siria s-a ajuns la o înțelegere de armistițiu la scară națională, iar Rusia și Turcia vor acționa ca puteri-garante.

Vorbind la Moscova, la o întâlnire cu miniștrii ruși ai apărării și externelor, Putin a mai spus că reprezentanții guvernului și opoziției din Siria au semnat „documente” privind armistițiul, metodele de supraveghere a respectării lui și o declarație în care se declară gata să lanseze negocieri de pace.

Putin a mai declarat că înțelegerile referitoare la Siria sunt „fragile”.

Anunțul vine la puțin timp după ce ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, spusese într-un interviu televizat că armistițiul la scară națională din Siria ar putea intra în vigoare „în orice moment”.

Armistițiul „național” din Siria vine în urma celui convenit la Alep, care a permis evacuarea a zeci de mii de civili. Ankara și Moscova s-au aflat pe poziții opuse în conflictul sirian. Rușii l-au sprijinit pe președintele Bașar al-Assad, în vreme ce Turcia a spus că el nu poate rămâne la putere în vederea unei tranziții politice.

XS
SM
MD
LG