Linkuri accesibilitate

La București, liderii majorității parlamentare îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că vrea să provoace o criză politică


Liderii majorității PSD-ALDE din Parlamentul român l-au acuzat pe președintele Klaus Iohannis că vrea să provoace o criză politică prin anunțul că refuză să o însărcineze cu formarea noului guvern pentru candidata lor la această funcție, Sevil Shhaideh. Iohannis nu și-a motivat decizia și a cerut PSD și partenerului său de coaliție ALDE să vină cu o nouă propunere.

Liderul PSD Liviu Dragnea a reamintit că anul trecut, președintele Ionhannis a semnat numirea d-nei Shhaideh în funcția de ministru al dezvoltării iar de atunci „ nu au apărut ale motive constituționale”. Într-o declarație pentru televiziunea publică română, Dragnea a spus că o decizie va fi luată miercuri când va fi discutată și posibilitatea de a cere crearea unei comisii care să analizeze constituționalitatea deciziei președintelui.

PSD, împreună cu aliații său ALDE și URMD, are o majoritate de 60% în noul parlament de la București, constituit după alegerile generale din 11 decembrie.

XS
SM
MD
LG