Linkuri accesibilitate

Papa Francisc: înţelesul Crăciunului a fost luat „ostatic” de către materialism


Suveranul pontif a spus că sărbătoarea nașterii lui Isus Cristos are nevoie de mai multă smerenie.

În cadrul tradiționalul mesaj de Crăciun „Urbi et Orbi” al șefului bisericii catolice, papa Francisc a urat ca pacea Crăciunului să coboare asupra tuturor acelora care au de suferit de pe urma războaielor din lume, și asupra acelora care i-au pierdut pe cei dragi în acte de terorism, despre care suveranul pontif a spus că seamănă „teamă și moarte în inimile atîtor țări și orașe.”

Assoiated Press relateaxă că aproximativ 40.000 de persoane au stat calm duminică la cozile formate pentru controalele de securitate la intrarea în Piața Sfîntul Petru de la Roma.

În mesajul de Crăciun rostit duminică din balconul central al Bazilicii Sfîntul Petru, Suveranul Pontif s-a referit din nou la suferințele generate de războiul din Siria, în special în timpul îngrozitoarelor bătălii de la Alep, și a cerut comunității internaționale să găsească o soluție pașnică la criza siriană.

Francisc le-a cerut de asemenea israelienilor și palestinienilor să abandoneze ura și răzbunarea.

La slujba de Crăciun pe care a oficiat-o sîmbătă seara, Papa Francisc a spus că înţelesul Crăciunului a fost luat „ostatic” de materialism.

Slujba a fost organizată cu măsuri speciale de securitate, după seria de atentate teroriste care au avut loc recent în Europa.

Suveranul pontif a denunțat de asemenea suferința copiilor din lumea întreagă și a vorbit despre e oamenii care suferă de foame, despre migranţii care înfruntă pericole în drumul lor spre Europa şi pe cei aflaţi în oraşele siriene bombardate, cum ar fi Alep.

Papa Francisc a mai spus că sărbătoarea nașterii luiIsus Cristos are nevoie de mai multă smerenie, „acum când luminile comerțului alungă în umbră lumina lui Dumnezeu, acum când sîntem preocupați mai mult de daruri, dar sîntem reci față de cei marginalizați”.

Pe parcursul anului care se încheie, Papa Francisc a făcut deseori apel la compasiune față de refugiați, cerând creștinilor să nu uite că Isus însuși a fost migrant. (LȘ)

XS
SM
MD
LG