Linkuri accesibilitate

Igor Dodon se va întâlni cu Vladimir Putin pe 17 ianuarie


Data a fost stabilită în cursul întrevederii de la Cișinău cu vice premierul rus Dmitr Rogozin

Președintele Igor Dodon se va întâlni cu președintele Federației Ruse Vladimir Putin pe data de 17 ianuarie 2017. Ziua a fost anunțată după întâlnirea lui Igor Dodon cu viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, care a sosit la Chișinău vineri noapte, relatează IPN citând un comunicat al Președinției.

Ceața de vineri dimineață de la Chișinău și sacnțiunile europene impuse Rusiei după anexarea abuzivă a pensinsulei Crimeea , l-au înpiedicat pe Rogozin să participle la ceremonia depunerii jurământului de către președintele Igor Dodon, la care era așteptat.

Vineri, după inaugurare, președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukasenko, l-a invitat, într-o vizită oficială, la Minsk, pe președintele Igor Dodon. Invitația i-a fost adresată de vice-premierul belarus Mihail Rusîi , prezent la Chișinău, la ceremonia de inaugurare. Igor Dodon a acceptat invitația, urmează să fie stabilită data. Igor Dodon a declarat deja că își va începe mandatul cu o vizită la Moscova, după care va merge la Bruxelles.

În discursul pe care l-a ținut vineri 23 decembrie, după depunerea jurământului, Dodon a promis că va „întinde poduri atât spre est cât și spre vest”. Și a evitat să acorde normalizării relațiilor cu Rusia, la care s-a referit des în cursul campaniei electorale, mai multă atenție decât relațiilor cu vecinii România și Ucraina, cu Statele Unite sau China.

Previous Next

XS
SM
MD
LG