Linkuri accesibilitate

Ceremonia de învestire a noului președinte Igor Dodon


„Vom intinde poduri atât spre est cât și spre vest” a promis noul președinte.

Igor Dodon a promis din nou, după depunerea jurământului ca președinte, că va fi „președintele” tuturor moldovenilor și a ținut să-i asigure mai ales pe moldovenii care lucrează în afara graniețelor că „rezolvarea problemelor lor” va fi o prioritate a președinției. Dodon a anunțat că în cadrul președinției va exista un consilier special pentru problemele diasporei.

În repetate rânduri Dodon a argumentat că apropierea de Rusia este necesară și pentru a reglementa situația sutelor de mii de molodveni aflați la muncă în Federația rusă

„Statalitatea, integritatea terorială și neutralitatea” au fost însă temele dominantă ale discursului ținut de Dodon.

Iogor Dodon a mai promis că prioritatea Consiliului economic care va funcția pe lângă președinte va fi să spijinine lumea de afaceri, în timp ce el își va pune „toată energia pentru a elucida devalizarea băncilor și pentru a returna poporului” banii furați.

Dodon a anunța și crearea unui Consiliu pe lingă președinte format din reprezentantii societății civile și s-a angajat să garanteze libertatea presei.

Președintele s-a angajat, de asemenea, să protejeze valorile religiei ortodoxe și Biserica.

Iar în politică externă „vom întinde poduri atât spre est cât și spre vest”, a promis președintele Igor Dodon.

În cursul discursului său, Dodon a avut un scurt pasaj în rusă, adresat vorbitilor de rusă din Republica Moldova, dar și invitaților din țările CSI.

Ședința specială a Parlamentului și Curții Constituționale a fost boicotată de Partidul comunișilor, de liberali și liberali-democrați.

Previous Next

XS
SM
MD
LG