Linkuri accesibilitate

Discuții la Chișinău între premierul Pavel Filip și vicepreședintele concernului rus Gazprom Valeri Golubev


Premierul Pavel Filip a declarat că așteaptă o ieftinire a gazelor naturale rusești livrate Republicii Moldova. Filip a făcut declarația după convorbiri purtate miercuri la Chișinău cu Valeri Golubev, vicepreședintele Consiliului de Administrație al concernului rus „Gazprom”. Cei doi s-au înțeles să prelungească pe trei ani, până în 2019, vechiul contract de livrare gazelor rusești Republicii Moldova, care prevede că prețul se schimbă în funcție de cotația petrolului la bursele internaționale.

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a spus că preţul gazelor cumpărate de la Gazprom a scăzut în 2016 și va ajunge la un nivel mediu pentru întregul an de circa 190 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Tot săptămâna aceasta, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană au confirmat că acordă Moldovei 92 de milioane de euro, inclusiv 10 milioane nerambursabile pentru a prelungi până la Chișinău gazoductul Iași - Ungheni, prin care Republica Moldova primește gaze naturale românești, din 2014.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG