Linkuri accesibilitate

Continuă evacuarea civililor și luptătorilor rebeli din Alep


Agențiile de presă relatează că ultimii locuitori ai enclavei rebele asediate din estul Alepului continua să părăsească orașul. Evacuarea era încă în desfășurare în cursul acestei nopții, fiind însă îngreunată de ninsori. Sute de evacuați, civili și rebeli, au părăsit enclava în 20 de autobuze și 100 de mașini personale, îndreptându-se spre o zonă controlată de rebeli, la periferia rurală vestică a metropolei din nordul Siriei.

Crucea Roșie Internațională a spus că miercuri seară au fost evacuați răniții și pacienții din ultimul spital din estul orașului. Evacuarea începută săptămâna trecută fusese oprită cel mai recent marți, când zeci de autobuze au fost blocate la Alep, fiind suspendată și evacuarea a două sate șiite.

Observatorul sirian pentru drepturile omului, organizație neguvernametală cu sediul la Londra, afirmă că trupele regimului sirian ar avea acum controlul asupra întregului oraș, dar Națiunile Unite nu au putut confirma încă victoria președintelui Bashar al-Assad la Alep, relatează Reuters.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG