Linkuri accesibilitate

Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
Link direct

„Portalul Anticoruptie.md relatează că membrii Consiliului Superior al Magistraturii urmează să organizeze marți, 20 decembrie, concursul pentru suplinirea funcției de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Singurul candidat pentru acest post, rămas vacant de aproape doi ani, este judecătoarea Tatiana Vieru. Dacă va fi aleasă în funcție, magistrata va conduce și Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ. La funcția de vicepreședinte al Colegiului candidează Valentina Clevatî. Anticoruptie.md constată că ambele judecătoare au fost implicate anterior la emiterea unor decizii contraversate.

Reporterii Anticoruptie.md relatează și despre reacțiile societății civile din România și Republica Moldova după ce vineri Parlamentul a adoptat în prima lectură controversatul proiect privind amnistia fiscal și de capital. Pe de o parte, patru organizații neguvernamentale din România au cerut conducerii de la București să suspende finanțarea pentru Republica Moldova dacă Parlamentul de la Chișinău va adopta așa-numita lege pentru „liberalizarea capitalului și stimularea fiscală”, pe de alta societatea civilă de la Chișinău propune retragerea proiectelor de lege și demararea unei reforme complexe cu scopul diminuării economiei informale.

La rubrica „Investigații” aflați că o gospodărie țărănească dintr-un sat din raionul Călărași a obținut de la stat un grant de jumătate de million de lei de la Fondul Ecologic, dar în loc să sădească salcâmi ca să oprească degradarea solului a plantat floarea-soarelui. Banii au ajuns în contul proprietarului contrar unei prevederi legale potrivit căreia gospodăriile țărănești nu sunt eligibile pentru finanțarea din Fondul Ecologic.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG