Linkuri accesibilitate

„Observatorul Sirian al Drepturilor Omului” anunță că la Alep ar fi început evacuarea luptătorilor rebeli și a unor civililor


La Alep, 15 decembrie 2016
La Alep, 15 decembrie 2016

Se pare că la Alep, în nordul Siriei, a început evacuarea luptătorilor rebeli și a civililor care au nevoie de asistență medicală. Informația a fost furnizată de organizația neguvernamentală „Observatorul Sirian al Drepturilor Omului” cu sediul la Londra, care precizează că primele autobuze au plecat deja din Alep.

Rusia, pe de altă parte, a anunțat că la ordinul președintelui Vladimir Putin urma să înceapă evacuarea liderilor milițiilor rebele. Potrivit Ministerului rus al apărării, securitatea acestora și a familiilor lor este garantată de autoritățile siriene. Drone rusești vor urmări evacuarea la bordul a 20 de autobuze, însoțite de 10 ambulațe care vor folosi un coridor umanitar pentru a părăsi orașul, a mai anunțat Ministerul rus al apărării. Miercuri urma să intre în vigoare un armistițiu pentru evacuarea populației din orașul asediat, dar a fost abandonat ca urmare a reluării bombardamentelor.

XS
SM
MD
LG