Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc ședința Parlamentului la care deputații vor examina între altele o lege a amnistiei care prevede, pentru companii, iertarea unor datorii vechi față de buget și pentru persoane fizice - posibilitatea legalizării contra unei mici taxe a averilor ținute până acum ascunse.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00
Link direct

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține o conferință de presă, la două zile după ce Curtea Constituțională a validat victoria la alegerile prezidențiale a rivalului său, Igor Dodon.

Mai multe organizații neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului anunță lansarea unor proiecte comune în vederea integrării socioprofesionale a tinerilor defavorizați.

Din actualitatea internațională:

La Bruxelles are loc summit-ul Uniunii Europene, liderii europeni urmând să examineze între altele prelungirea sancțiunilor impuse Rusiei pentru anexarea Crimeii și amestecul în estul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin efectuează o vizită în Japonia, unde se va întâlni cu premierul Shinzo Abe.

În Rusia, este marcată Ziua în memoria jurnaliștilor uciși în exercițiul meseriei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu vizitează Azerbaidjanul.

În Turcia, se va afla în vizită președintele Sloveniei, Borut Pahor.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG