Linkuri accesibilitate

Sovietul suprem de la Tiraspol are un nou președinte – Alexandr Șcerba


Sovietul suprem de la Tiraspol, legislativul regiunii separatiste transnistrene, și-a ales un nou președinte după ce precedentul, Vadim Krasnoselski, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de așa-zis președinte al Transnistriei. Noul șef al legislativului este Alexandr Șcerba, care a ținut interimatul funcției, cât timp Krasnoselski a fost implicat în campania electorală. Acesta a fost votat unanim, fiind singurul candidat propus.

În același timp, fostul lider Evgheni Șevciuk a mutat data inaugurării lui Vadim Krasnoselski pe 16 decembrie, după ce inițial o stabilise pe 27 decembrie. Administrația lui Șevciuk nu a oferit niciun fel de explicații pentru schimbarea datei inaugurării noului lider transnistrean.

Alexandr Șcerba are 43 de ani, a fost șef al departamentului juridic al concernului Sheriff, 15 ani a fost deputat în consiliul orășenesc Tiraspol, iar după alegerile generale de anul trecut a fost ales deputat și vicepreședinte al Sovietului suprem. Este adjunctul președintelui Partidului Obnovlenie.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG