Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Republica Moldova urmează să se dea astăzi startul campaniei de imunizare împotriva gripei, la o zi după ce vaccinurile oferite de OMS cu sprijin financiar american au ajuns în țară. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, 200.000 de persoane, inclusiv gravide şi copii, vor fi imunizate în acest sezon. De vaccinuri vor mai beneficia persoanele care suferă de maladii cronice, lucrătorii medicali, carabinierii, grănicerii, reprezentanții Serviciului Situațiilor Excepționale și Serviciului Vamal, bătrânii din aziluri, asistenţii sociali şi copiii mai mari de nouă ani.

Tot astăzi intră în vigoare în Moldova prețurile majorate la carburanți: un litru de benzină cu cifra octanică A-95 va putea fi vândut cu cel mult 16 lei și 97 de bani, ceea ce reprezintă cu 67 de bani mai mult decât în ultimele două săptămâni. Pentru un litru de motorină șoferii vor achita cel mult 14 lei și 91 de bani sau cu 70 de bani mai mult decât până acum. Prețurile stabilite de ANRE sunt valabile până la 27 decembrie.

În România președintele Klaus Iohannis ar vrea să înceapă convorbiri cu partidele politice pentru formarea guvernului în urma alegerilor de la 11 decembrie, câștigate de social-democrați. Ieri șeful lor, Liviu Dragnea, a spus că nu vrea consultări până ce va fi validat noul parlament.

Oficialități din Rusia și Turcia se vor întâlni în Turcia pentru a discuta situația creată în orașul nord-sirian Alep după ce forțele guvernamentale siriene și aliații lor au preluat controlul asupra cartierelor abandonate de rebeli.

În Statele Unite, banca centrală, Rezerva Federală, ar putea anunța ridicarea ratei dobânzilor.

XS
SM
MD
LG