Linkuri accesibilitate

Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

„Portalul Anticoruptie.md relatează despre două proiecte de legi înaintate de un grup de deputați din majoritatea parlamentară ce provoacă critici din partea societății civile care consideră că documentele pun în pericol eforturile de combatere a corupției. Reprezentantii a 29 de organizații neguvernamentale, printre care și Centrul de Investigații Jurnalistice, consideră inadmisibilă adoptarea proiectelor de legi prin care se propune „liberalizarea capitalului”, adică exonerarea de orice răspundere a persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au declarat proprietăţile, în schimbul declarării acestora până la 15 aprilie 2017 şi plăţii, în favoarea statului, a 2% din valoarea averii nedeclarate.

Tot pe Antioruptie.md găsiţi detalii despre decizia judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie în dosarul Diaspora versus Republica Moldova.

La rubrica Investigaţii găsiţi o anchetă recentă despre averile, afacerile şi interesele rectorilor universităţilor de stat. Din cele 31 de instituții de învățământ superior care activează în Republica Moldova, 19 sunt universități de stat. Unii dintre rectorii care le administrează au reușit să-și păstreze fotoliile chiar și 15-20 de ani. Abia în 2014, când a intrat în vigoare noul Cod al Educației, s-a stabilit că aceștia nu pot ocupa mai mult de două mandate consecutiv, a câte cinci ani fiecare. Pe lângă activitatea managerială și didactică, mulți se implică în politică - fie aderând la partide, fie oferind universitatea drept tribună pentru politicieni. Totodată, unii dețin afaceri profitabile și case luxoase. Iar salariile managerilor nu sunt deloc mici. Mai multe detalii pe Anticoruptie.md.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG