Linkuri accesibilitate

Vadim Krasnoselski este noul lider al regiunii transnistrene


Certificatul de „președinte”.
Certificatul de „președinte”.

Prezența la scrutinul de duminică din regiunea transnistreană a fost de 59,16 la sută.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct

Comisia electorală centrală de la Tiraspol a anunțat oficial că victoria la așa-zisele alegeri prezidențiale din regiunea separatistă a revenit din primul tur lui Vadim Krasnoselski, care a acumulat 62,3 la sută dintre voturi. Actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost votat de doar 27,38 la sută.

Vadim Krasnoselski va deține funcția de așa-zis președinte al regiunii transnistrene pentru următorii cinci ani. Tot astăzi CEC i-a înmânat acestuia certificatul de „președinte” al „republicii moldovenești nistrene”.

Pe locul trei la scrutinul de duminică s-a plasat liderul comuniștilor transnistreni, Oleg Horjan, care a acumulat 3,17 la sută din voturi, iar restul candidaților au luat sub un procent.

„Președintele” în regiunea transnistreană controlează puterea executivă. Odată cu preluarea acestei funcții de către Krasnoselski, Partidul Obnovlenie, în spatele căruia stă holdingul Sheriff, care deține deja majoritatea în sovietul suprem, legislativul local, a ajuns să controleze toată puterea în regiunea separatistă.

Se spune despre Vadim Krasnoselski, fost șef al sovietului suprem din Tiraspol, fost ministru de interne, că ar fi un apropiat al partidului Rusia Unită de la Moscova, partidul lui Vladimir Putin.

Prezența la scrutinul de duminică din regiunea transnistreană a fost de 59,16 la sută.

Previous Next

XS
SM
MD
LG