Linkuri accesibilitate

Alegeri pentru liderul regiunii transnistrene: prezență mare la vot


Tiraspol, alegeri, 11 decembrie, 2016
Tiraspol, alegeri, 11 decembrie, 2016

Rezultatele preliminare sunt așeptate luni

Secțiile de votare din regiunea transnistreană s-au închis la ora 20.00, iar prezența la urne la ora 18.00 s-a ridicat la 59,16%, ceea ce este mult peste pragul de validare a alegerilor stabilit la 25%. Favoriți în alegeri sunt liderul transnistrean actual Evgheni Șevciuk și spicherul Sovietului Suprem de la Tiraspol, fostul ministru de interne din guvernul separatist, Vadim Krasnoselski, sprijinit de puternicul concern Sherif. Agenția de știri Norostipmr anunță că rezultatele preliminare vor fi cunoscute luni.

Pe parcursul zilei Comisia electorală de la Tiraspol a acuzat presiuni din partea structurilor de forță. KGB-ul și a internele au încercat să instaleze corturi unde să fie verificată identitatea tuturor celor care vin să voteze, iar reprezentanți ai departamentului de justiție au vrut să rămână în incinta Comisiei pe toată perioada votării și numărării voturilor. Instanțele de judecată au decis pe parcursul nopții de dinaintea alegerilor și a zilei de duminică că verificarea suplimentară a alegătorilor este ilegală și miliția și-a retras corturile și a evaluat echipamentele de verificare.

Presa din regiune a relatat că la unele secții au fost înregistrate cazuri de fotografiere a buletinului de vot, iar pe rețelele de socializare au apărut mai multe poze cu astfel de buletine.

Scrutinul, nerecunoscut pe plan internațional, este monitorizat de aproape 100 de observatori, majoritatea din Federaţia Rusă, inclusiv o delegație a Dumei de stat.

Previous Next

XS
SM
MD
LG