Linkuri accesibilitate

Ministrul de finanțe Octavian Armașu explică prevederile Bugetului de stat pe 2017


Scopul bugetului pe 2017, aprobat luni de guvernul Filip este, între altele, de a crea locuri de muncă, de a optimiza instituțiile bugetare și de a mării salariile și pensiile, a declarat ministrul de finanțe, Octavian Armaşu într-o emisiunea a postului de televiziune „Publika TV”, relatează IPN.

Bugetul de stat pentru anul viitor are un deficit de 4,2 miliarde de lei despre care executivul spune că speră să-l acopere în cea mai mare parte din finanțări externe. Proiectul bugetului prevede ajutoare externe de peste 20% din veniturile planificate, o cotă extrem de mare consideră unii experţi.

Armaşu a anunțat că în anul 2017, guvernul va subvenționa crearea de noi locuri de muncă, mai ales în domenii de viitor ca IT. Totodată va fi redus numărul de locuri de muncă în instituțiile bugetare, cu banii economisiți astfel urmând să fie finanțată majjorarea salariilor bugetarilor. Totodată, ministrul de finanțe a ținut să precizeze că ridicarea vârstei de pensionare, decisă tot luni de govern, ar fi o condiţie a FMI.

XS
SM
MD
LG