Linkuri accesibilitate

Sondaje de opinie contradictorii la Tiraspol în ajun de alegeri pentru liderul regiunii transnistrene


Cu 11 zile înainte de alegerile pentru liderul regiunii transnistrene la Tiraspol a fost lansat un sondaj de opinie, potrivit căruia victoria din primul tur de scrutin ar reveni actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk. Sondajul, realizat de compania rusească „Global Socium Consulting”, pe un eșantion de 11 mii persoane, îl creditează pe Evgheni Șevciuk cu 52,9% dintre voturile respondenților, în timp ce Vadim Krasnoselski ar urma să acumuleze 30,4%.
Datele sunt opuse celor care apar într-un alt sondaj, realizat însă înainte de campania electorală, și care îl plasau pe primul loc, cu un scor aproape dublu, pe principalul oponent al lui Șevciuk, Vadim Krasnoselski, reprezentant al Partidului Obnovlenie și al Holdingului Sheriff. Sondajul, realizat de o altă companie rusească – VȚIOM, a fost criticat de tabăra lui Evgheni Șevciuk, reprezentanții căreia au spus că cercetarea sociologică a fost finanțată de firma Sheriff.
Ambele sondaje estimează o prezență ridicată la vot, între 77 și 80%. Primul tur al alegerilor pentru funcția de șef al administrației transnistrene va avea loc pe 11 decembrie, iar în cursă au fost înregistrați șapte candidați.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG