Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Sănătate Info


Invitata de astăzi este Parascovia Rogate

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

„Pe Sănătate INFO aflați că Ministerul Sănătății a numit un nou director la Institutul Oncologic. Este vorba despre Larisa Catrinici, fost ministru al Sănătății în perioada guvernării comuniste, 2008-2009, care a susținut cu brio proba de concurs. De cealaltă parte, profesorul Ion Mereuță, șeful Catedrei de Oncologie, Hematologie și Radioterapie, care a participat și el la concurs, susține că totul a fost o farsă și că ministerul Sănătății intenționat a modificat regulamentul de numire a conducătorilor de spitale, doar pentru a o numi pe Catrinici director la Institutul Oncologic.

Copiii cunosc lumea prin miros, gust, pipăit, etc. De aceea în primii ani de viață ei sunt tentați să încerce orice. Lucrurile care adulților li se pare firești, pentru copii sunt teribil de interesante. Unele obiecte le examinează cu multă atenție, altele le bagă în gură, cu altele încearcă să taie sau să aprindă ceva. Pentru ei sunt lucruri firești, dar nu neapărat fără primejdie. De cele mai multe ori tentațiile copiilor sunt periculoase pentru sănătatea lor, iar părinții trebuie să fie mereu pregătiți să acționeze ca să evite tragediile. În cadrul unui seminar despre acordarea primului ajutor în situații de urgență, organizat de Fundația de caritate ”Inimă Mare”, specialiștii au explicat părinților ce pot face în diverse situații de urgență.

Centrul de Achiziții Centralizate în Sănătate are deja un director, mai mulți angajați și chiar un site nou. Cu toate acestea, angajații nu au reușit să identifice și o locație. Astfel, achizițiile în sănătate sunt organizate, oficial, de o altă instituție, însă, fizic, totul se petrece tot din birourile Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cu aceiași angajați.

Tot pe Sănătate INFO aflați că domeniul Sănătății urmează să primească din bugetul de stat, în 2017 peste două miliarde, cinci sute de milioane de lei, cu doar 21 de milioane mai mult decât în acest an. Cheltuielile sunt prevăzute în proiectul Legii bugetului pentru anul viitor, supus dezbaterilor publice. Cum se întâmplă ani la rând, cei mai mulți bani vor merge din nou în fondul de asigurări obligatorii și asistență medicală pentru asigurarea categoriilor de a căror sănătate și-a propus să aibă grijă statul.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG