Linkuri accesibilitate

Federaţia Rusă planifică majorarea volumului de mărfuri militare livrate în Transnistria


Pentru anul 2017 Rusia planifică majorarea volumului de mărfuri militare care vor fi trimise în Transnistria pe calea ferată. Informația reiese din datele tenderului pentru servicii de transport pentru necesitățile Ministerului Apărării din Federaţia Rusă, analizate de portalul ucrainean Apostroph.

Dacă în 2015 și în 2016 Ministerul Apărării al Rusiei a comandat 30 și, respectiv, 20 de vagoane pentru expedierea mărfurilor cu destinație militară către așa-numita republică moldovenească nistreană, pentru anul 2017 au fost comandate 131 de vagoane cu aceeași destinație. Rusia trimite mărfuri în Transnistria tranzitînd teritoriul Ucrainei, prin intermediul companiei „Prima companie de transport din Ucraina”, înregistrată la Kiev.

Rusia va crește, de asemenea, considerabil și livrările de produse militare în Belarus. În 2017 numărul de vagoane trimise acolo va crește de la 50 la 4162, potrivit datelor sistemului informațional unic în domeniul achizițiilor Federaţiei Ruse, consultat de portalul ucrainean.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG