Linkuri accesibilitate

Fostul președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici, a acuzat Kievul că a „pus la cale o provocare” pentru a-i sabota depoziția


Fostul președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici, a acuzat autoritățile de la Kiev că au „pus la cale o provocare” pentru a-i sabota depoziția pe care urma sa o facă vineri, în procesul intentat unui grup de cinci foști polițiști, acuzați de uciderea mai multor demonstranți în timpul protestelor antiguvernamentale din 2014. Procesul se judecă la Kiev.

Ianukovici, care trăiește în exil în Rusia, urma să-și depună mărturia prin legătură video, dar audierea sa a fost amânată până pe 28 noiembrie după ce un grup extremist a blocat închisoarea în care sunt ținuți acuzații.

Motivul blocării închisorii, au declarat protestatarii, a fost temerea că acuzații ar putea fi eliberați după audierile de vineri.

Ianukovici a mai declarat că apare la proces, ca martor, la inițiativa sa, pentru că vrea să restabilească adevărul.

Peste 100 de manifestanți au fost uciși în cursul protestelor de pe „Euro Maidan”, în februarie 2014, 48 au fost împușcați de lunetiști. Autoritățile ucrainene actuale susțin că s-a atras din ordinul direct al președintelui de atunci, pro-rusul Victor Ianukovici.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG