Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel își declină competența în examinarea contestațiilor înaintate de lidera PAS, Maia Sandu


Curtea de Apel Chişinău a decis vineri că nu este de competența sa să judece plângerile înaintate de lidera PAS, Maia Sandu privind desfășurarea și rezultatul celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Instanţa îşi va explica motivele luni, 28 noiembrie, dar avocatul Maiei Sandu, Nicolae Roşca, s-a declarat deja că va face recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Maia Sandu ceruse Curţii de Apel anularea deciziilor Comisiei Electorale Centrale prin care a fost recunoscută victoria lui Igor Dodon, invocând nouă tipuri de încălcări ce ar fi defavorizat-o.

Comisia Electorală Centrală a trimis Curții Constituționale rezultatele finale. Curtea Constituțională a precizat deja că va valida rezultatele după ce toate constestațiile sunt judecate de instanțele de drept.

Tot vineri, Judecătoria Centru a amânat până pe 28 noiembrie începrea examinării plângerii depuse de un grup de aproape 140 de cetăţeni moldoveni din diaspora, care susțin că le-a fost îngrădit dreptului la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Tot luni, 28 noiembrie, Judecătoria Centru va examina și cererea Consiliului de Circumscripţie Chişinău – pârât în dosar – care a solicitat scoaterea de pe rol a cauzei pentru că nu ar fi fost respectate „căile prealabile de soluţionare a litigiului”. Avocații cetățenilor din diaspora resping acest argument.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG