Linkuri accesibilitate

Spicherul Andrian Candu l-a avertizat pe Igor Dodon că președintele țării poate fi suspendat „cu ușurință”, dacă încalcă legea


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că rolul președintelui țării în numirea procurorului general este mai mult simbolic. Potrivit lui Candu, candidații la funcția de procuror general sunt selectați de către Consiliul Superior al Procurorilor, iar șeful statului nu face decât să încalce legea dacă va refuza un candidat fără motiv.

Președintele ales Igor Dodon a declarat vineri că vrea un procuror general care „nu a fost activ în sistem în ultimii 7 ani” și că eventual ar putea fi organizat un „concurs repetat” pentru această funcție. În acest moment sunt 6 candidați, toți activi în sistemul judiciar.

„Domnul Dodon trebuie să fie atent când face astfel de declarații, deoarece președintele țării nu poate să dizolve Parlamentul, dar Parlamentul poate cu ușurință să-l suspende dacă încalcă Legea”, a mai declarat în parlament Andrian Candu, citat de Unimedia.

XS
SM
MD
LG