Linkuri accesibilitate

La București, liderul PMP Eugen Tomac a contestat la Curtea Constituțională numărul parlamentarilor care sunt aleși în diaspora


La București, preşedintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, vineri, că a sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea normei de reprezentare a cetăţenilor români care locuiesc peste hotare. Tomac, citat de Mediafax, a precizat că dacă sesizarea sa are câștig de cauză la Curtea Constituțională, alegerile parlamentare din 11 decembrie vor fi anulate.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, solicitarea lui Eugen Tomac de ridicare a excepției de neconstituționalitate şi a sesizat Curtea Constituţională. Tomac a contestat numărul parlamentarilor care sunt aleși în diaspora, pornind de la faptul că „potrivit statisticilor oficiale ale statului român, în urma recensământului, aveam în evidenţă peste 727.540 de cetăţeni români. Dacă s-ar fi ţinut cont de (…) norma de reprezentare - pentru alegerea Camerei Deputaţilor, aceasta este de 73.000 de locuitori pentru un deputat şi 168.000 pentru un senator – (…) în mod clar numărul parlamentarilor trebuia să fie mult mai mare”, a declarat deputatul Partidului Mișcarea Populară, citat de Mediafax.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG