Linkuri accesibilitate

Noua politică fiscală a guvernului aprobată de Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe


Comisia parlamentară economie, buget şi finanțe a aprobat noua politică fiscală a guvernului, relatează IPN, care are ca scop declarat atenuarea efectuluiinflației prognozate asupra veniturilor populației. În 2017 va crește cu 5% suma scutirii personale și a celei pentru persoanele întreținute calculată din venitul impozabil. Vor fi introduse două cote de impozitare a veniturilor: 7% pentru veniturile de până la 31.000 de lei (nivel care a crescut puțin față de 2016) și 18% pentru veniturile care depășesc această sumă.

Va crește cu 800 de lei scutirea personală a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, a participanților la luptele pentru integritatea teritorială a Moldovei, cât și la luptele din Afganistan, a invalizilor de gradul I și II, a victimelor represiunilor politice, ulterior reabilitate, și a altor categorii de persoane asociate acestora.

Se va prelungi termenul de depunere a declarației pe venit cu o lună, până la 30 aprilie. Proiectul, care are multe alte prevederi legate de lumea de afaceri sau de accize, va fi dezbătut în plenul Parlamentului.

XS
SM
MD
LG