Linkuri accesibilitate

Eugen Tomac: România este cel mai de încredere partener al R.Moldova


Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară din România, a declarat Europei Libere că „ guvernul de la Chişinău, indiferent de culoarea lui, trebuie să se obişnuiască cu gândul că cel mai loial şi cel mai de încredere partener pentru Republica Moldova este România.”

Mai mult, el a reafirmat că trebuie combătută ideea că „România, țările din vestul Europei reprezintă o amenințare pentru statalitatea Republicii Moldova”.

Marți, într-un interviu cu agenția Interfax, reluat de presa de la Chișinău, președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon declara că Republica Moldova s-ar putea integra în Uniunea Europeană, dar fără autonomia găgăuză sau regiunea transnistreană.

Eugen Tomac se așteaptă în viitor, ca urmare a alegeri lui Igor Dodon în fruntea țării, la o „răcire a relaţiilor între România şi Republica Moldova” dar speară că și președintele ales va înțelege că interesele economice ale țării presupun o relație bună de cooperare cu România, și prin aceasta cu Occidentul.

Pe 11 decembrie, în România au loc alegeri parlamentare iar Mișcarea Populară, condusă de fostul președinte Traian Băsescu, mizează mult și pe votul moldovenilor care au și cetățenia română pentru a intra în Parlament, a mai declarat Eugen Tomac, Europei Libere. În 2012, Tomac a fost ales deputat la București în circumscripția pentru diaspora, care includea și Republica Moldova.

XS
SM
MD
LG