Linkuri accesibilitate

Președiintele ales al Statelor Unite nu vrea o „relansare” a relațiilor cu Rusia


Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump a respins ideea unei „relansări” a relațiilor cu Rusia dar a declarat, într-un interviu cu cotidianul New York Times , că Washingtonul și Moscova ar trebui să coopereze mai strâns, mai ales când este vorba de Siria. Mai mult, a declarat că are „idei foarte clare” despre cum ar putea fi rezolvată criza siriană dar a refuzat să dea orice detaliu.

„Relansarea” relațiilor bilaterale a fost politica primei administrații Obama, când Hillary Clinton era Secretar de stat, o strategie care a eșuat. Astăzi, relațiile dintre Rusia și Statele Unite sunt aproape la fel de tensionate ca în perioada Războiului Rece.

Tot în interviul cu New York Times, președintele ales și-a nuanțat mult poziția față de probleme climaterice, declarând că acceptă ideea că ar exista o legătură cauzala între „activitatea oamenilor și încălzirea globală”. Motiv pentru care a lăsat de înțeles că ar putea să nu mai retragă Statele Unite din acordul de la Paris privind reducerea încălzirii globale, acord pe care în cursul campaniei electorale l-a denunțat drept o invenție menită numai să blocheze dezvoltarea economiei americane.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG