Linkuri accesibilitate

Avocații moldovenilor din străinătate speră într-o examinare rapidă în tribunal a plîngerilor depuse pe tema alegerilor prezidențiale


Avocaţii moldovenilor din străinătate care contestă îngrădirea dreptului la vot în scrutinul prezidenţial de acum zece zile spun că mizează pe o examinare rapidă, în câteva zile, a plângerilor din diaspora ajunse în justiţia moldovenească şi pe răbdarea Curţii Constituţionale de la Chişinău, care să nu se expună asupra legalităţii scrutinului până la consumarea procesului în instanţă. Într-un interviu la Europa Liberă, Eduard Digore, unul dintre apărători, a spus că a notificat Curtea Constituţională despre depunerea plângerilor și că aceasta ar fi de fapt obligată să aştepte finalizarea cauzei. „Curtea Constituţională nu poate să ignore un proces care vizează de fapt mii de cetăţeni din diaspora”, a declarat Eduard Digore.
Judecătoria Centru nu a spus deocamdată dacă admite spre examinare plângerile cetăţenilor din diaspora. Vineri, 18 noiembrie, Comisia Electorală Centrală a spus că a primit câteva mii de contestaţii, dar că doar a luat act de acestea, pentru că nu ar fi fost depuse în mod corespunzător.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG