Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Sud


Invitatul de astăzi este Ion Ciumeică

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct

„În Portul Giurgiulești a fost deschis un nou terminal pentru cereale. Realizarea proiectului investițional de către grupul Trans-Oil, a fost apreciată de către ambasadorul Statelor Unite din Republica Moldova, James Pettit, care a subliniat că prin dezvoltarea infrastructurii Portului Giurgiulești, Republica Moldova devine un actor tot mai activ atât pe segmentul fluvial, cât și pe cel maritim.

Satul Slobozia Mare din raionul Cahul a semnat un acord de înfrățire cu cea mai mare comună din România - Florești. Potrivit primarului Horia Șulea, în localitatea sa sunt 35 000 de locuitori, dintre care 3 000 sunt originari din Republica Moldova.

Ideea unui Muzeu de Istorie și Etnografie prinde contur la Văleni, raionul Cahul, asta datorită sprijinului financiar din partea Fondului Granturilor Mici, al Centrului de Informare pentru Autoritățile Publice Locale, finanțat de Guvernul Poloniei.

Revenim la Slobozia Mare - ceata bărbătească de colindători „Mocănașii” va fi inclusă în patrimoniul UNESCO. La Slobozia Mare se colindă 24 de zile în an, 12 zile după calendarul vechi, și alte 12 zile după calendarul nou.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Centrul de Sănătate Cimișlia a organizat mai multe activități, printre care și măsurarea nivelului de glicemie, oferirea glucometrelor, instruire și promovări în sănătate etc.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG