Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice au urmărit pas cu pas și au relatat felul în care s-a desfășurat procesul electoral, dar și care au fost reacțiile de a doua zi. Situația cetățenilor moldoveni din diasporă care au stat ore bune la coadă și nu au reușit să voteze a fost unul dintre cele mai importante aspecte pe care le-am abordat. Igor Munteanu, directorul IDIS „Viitorul”, consideră că singura soluție constă în demararea unei anchete de serviciu pe acest caz și stabilirea gravității responsabilității oficialilor care au luat decizia de a stabili un plafon de 3.000 de buletine de vot pentru o secție de votare. Expertul constituționalist Nicolae Osmochescu susține că un număr masiv de cereri prin care cetățenii din diasporă să informeze autoritățile că le-a fost lezat dreptul la vot ar putea avea impact.

Totodată, pe „Harta Corupției” cititorii ne-au sesizat că, în ziua alegerilor, locuitorilor din stânga Nistrului le-a fost pus la dispoziție transport gratuit spre secțiile de votare, iar organizatorii ar fi făcut agitație pentru Igor Dodon.

În altă ordine de idei, vă invităm să accesați și rubrica „Investigații”. Una dintre cele mai recente anchete scoate la iveală detalii noi despre extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon. În această operațiune, constată jurnaliștii, au fost implicate două aeronave charter, iar autoritățile ar fi achitat unei firme intermediare doar circa 1.700 de dolari. În realitate, astfel de servicii costă de câteva ori mai scump. Mai aflați că avioanele au fost folosite anterior de deputați de la Kiev, cât și de președintele Ucrainei, Petro Poroșenco. Mai multe detalii pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG