Linkuri accesibilitate

Alina Russu (CEC) își cere scuze pentru proasta organizare a alegerilor în străinătate


Președinta Comisiei Electorale Centrale și-a cerut scuze pentru organizarea votării în străinătate, inclusiv în Marea Britanie, Italia, Franța, Germania, Rusia și România, unde nu au fost destule buletine de vot. Alina Russu le-a vorbit jurnaliștilor, în vreme ce în fața Comisiei Electorale Centrale, la Chișinău, începuse un protest.

„Regretăm situația creată, în care un număr din cetățenii Republicii Moldova nu și-au putut exprima dreptul la vot. Ceea ce s-a întâmplat azi este o lecție care trebuie învățată de către noi și de către alte instituții implicate în realizarea alegerilor din Republica Moldova”.
Alegătorii din străinătate au lansat, în semn de protest, o petiție online, care a fost semnată în primele câteva ore de aproape 6 mii de oameni. Atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon au cerut înainte de alegeri deschiderea mai multor secții de votare și trimiterea mai multor buletine de vot în străinătate. În vreme ce Sandu a mizat pe alegătorii din țările occidebtale care au votat masiv pentru ea, Dodon a fost sprijinit de cei din Rusia, unde se află cea mai mare parte a moldovenilor din străinătate.

XS
SM
MD
LG