Linkuri accesibilitate

Candidatul PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing de presă
Candidatul PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing de presă

LIVE BLOG Igor Dodon se declară câștigător al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova: „Voi fi președintele tuturor”

Candidatul PSRM are 54,06% din voturi, devansând-o cu opt puncte procentuale pe contracandidata sa Maia Sandu, lidera PAS, care a acumulat 45,94%, arată rezultatele preliminare ale CEC, după centralizarea a 98,51% din procesele verbale ale secțiilor de votare.

22:22 13.11.2016

Ce se întâmplă acum la sediul de campanie al candidatului PSRM, Igor Dodon. Relatează Alexandru Popescu

22:20 13.11.2016

22:19 13.11.2016

Preşedinta CEC regretă situaţia cu epuizarea buletinelor de vot şi cheamă oamenii la calm

Alina Rusu, preşedintele Comisiei Electorale Centrale, a spus că închiderea mai multor secţii înainte de termen, din cauza epuizării celor câte 3.000 de buletine distribuite, trebuie să fie o lecţie şi pentru CEC, şi pentru alte autorităţi implicate în procesul electoral.

“Regretăm situația creată când cetăţenii nu au putut să-şi realizez dreptul la vot. E timpul să găsim metode alternative de vot la distanţa, ca alegătorii să nu se mai confrunte cu astfel de situații”, a spus ea.

Alina Russu a adăugat că atunci cân stabilit să se trimită câte maxim 3.000 de buletine la secţiile din străinătate s-a luat în calcul înregistrarea prealabilă şi rezultatele la alegerile precedente. Ea a amintit că în 2014 în cele 95 secţii au votat peste 73.000 de oameni. La acest scrutin numărul de votanţi în secţiile peste hotare a fost însă aproape dublu.

Alina Russu a mulţumit pentru activism atât celor din diaspora, cât şi celor din raioanele de est.

21:29 13.11.2016

Igor Dodon cheamă la calm

Candidatul socialiştilor, Igor Dodon, a ieşit cu un mesaj către contracandidata sa: „Alegerile s-au finalizat, oamenii au votat, haideţi să nu tulburăm spiritele în societate. Indiferent de rezultate, haideţi să chemăm oamenii la calm. Spiritele trebuie calmate. Doamna Sandu, gata, alegerile s-au finalizat. Nu v-a reuşit acum, veţi mai încerca peste patru ani. Cetăţenii au ales preşedintele deja”.

Şi el a remarcat faptul că mii sau, poate chiar zeci de mii de cetăţeni nu au putut vota şi a amintit că, după alegerile din 2010 şi din 2014, a cerut suplimentarea secţiilor de votare din Rusia. „Acum cineva de la CEC şi de la guvernare va trebui să răspundă”, a spus Igor Dodon.

VIDEO

Declarațiile lui Igor Dodon după închiderea secțiilor de votare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:12 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG