Linkuri accesibilitate

LIVE BLOG Igor Dodon se declară câștigător al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova: „Voi fi președintele tuturor”

Candidatul PSRM are 54,06% din voturi, devansând-o cu opt puncte procentuale pe contracandidata sa Maia Sandu, lidera PAS, care a acumulat 45,94%, arată rezultatele preliminare ale CEC, după centralizarea a 98,51% din procesele verbale ale secțiilor de votare.


Candidatul PSRM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing de presă
01:01 14.11.2016

Aici încheiem transmisiunea live și vă mulțumim că ne-ați urmărit.

Noapte bună!

00:45 14.11.2016

Distribuţia voturilor pe raioane​

Igor Dodon a înregistrat cel mai bun scor, 99%, în autonomia găgăuză, 96% în Taraclia şi 85% la Ocniţa. Maia Sandu a câştigat 80% din votul din diaspora şi 75% din voturile din Ialoveni.

00:44 14.11.2016

Protest la CEC și la monumentul lui Ștefan cel Mare

În fața sediului Comisiei Electorale Centrale a avut loc un protest al tinerilor nemulțumiți de felul în care au fost organizat turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în special la secțiile din străinătate. Manifestanții și-au dat întâlnire și mâine.

VIDEO de Alexandru Popescu

00:04 14.11.2016

Igor Dodon, briefing la miezul nopții: „Voi fi preşedintele tuturor”

Deşi încă nu au fost anunţate rezultatele finale ale scrutinului, liderul socialiştilor s-a declarat câştigător al cursei prezidenţiale. „Înţeleg foarte bine responsabilitatea ce-mi revine începând de astăzi. Înţeleg că nu va fi simplu. Promit să fiu preşedintele tuturor: şi al celor care se consideră de dreapta, şi al celor care se consideră de stânga; şi al celor care vor în UE, şi al celor care vor alături de Rusia”, a declarat Igor Dodon.

El s-a adresat, din nou, cu un mesaj către oponenta sa, Maia Sandu. „Vă felicit cu un rezultat foarte bun şi vă mulţumesc pentru campania electorală dură, dar bună. Acum vă rog mult: haideţi să calmăm spiritele. Noi nu avem nevoie acum de ură în societate”, a spus Igor Dodon, promiţând să ia în calcul doleanţele alegătorilor care au votat împotriva sa.

Urmăriți live aici

Maia Sandu nu va face azi declarații pentru presă

Ea rămâne la sediul PAS împreună cu echipa ei. Acolo a venit și Andrei Năstase cu colegii lui.

Încarcă mai mult

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG