Linkuri accesibilitate

Apeluri la unitatea americană pe fundalul unor marșuri de protest împotriva alegerii candidatului republican Donald Trump în funcția de președinte


Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump a facut un apel la unitate in discursul sau de ieri, dupa ce a cistigat votul electorilor. Contracandidata sa, democrata Hillary Clinton, care in discursul său, în şi-a declarat înfringerea, a făcut şi ea apel la unitatea americanilor, cerind suporterilor sai să ii acorde presedintelui ales şansa de a conduce, dupa o competitie electorala extrem de strînsă şi o campanie electorala considerata una dintre cele mai dure din istoria Americii. Un apel la unitate şi la o tranzitie lină catre noua putere a facut si presedintele Barack Obama.

Doamna Clinton este pe cale de a cistiga votul popular, avind cu peste 200 de mii de voturi mai multe decit contracandidatul ei, republicanul Trump, care l-a cistigat pe cel al marilor electori.

In mari orase americane – New York, Boston, Philadelphia, Oakland, Seattle, Phoenix au avut loc noaptea trecuta marsuri de protest impotriva preşedintelui ales Donald Trump, la care au participat mii de persoane. Pe pancartele demonstrantilor era scris „Nu este preşedintele meu”.

XS
SM
MD
LG