Linkuri accesibilitate

Activişti civici din R. Moldova au condamnat mesajele de instigare la ură în campania electorală prezidențială


Activişti civici, reprezentanţi ai mai multor comunităţi din Republica Moldova au condamnat mesajele de instigare la ură şi dezbinare a societăţii promovate în campania electorală prezidențială. Vorbind la o conferință de presă la sediul agenției IPN, participanții au spus că nu viaţa personală, ci competenţele profesionale trebuie să fie determinantă în alegerea unui candidat.

Activistul Oleg Brega a remarcat, în aceeaşi conferinţă de presă, că isteria anti-europeană poate descalifica Republica Moldova din rândul statelor civilizate. Dacă nu vrem să acceptăm tratatele internaţionale despre drepturile fundamentale ale omului, nu vom fi calificaţi nici pentru a deveni membri ai Uniunii Vamale, pentru că şi acolo se cere respectarea drepturilor omului, a migranţilor şi a comunităţii LGBT, a mai declarat Brega.

La fel, reprezentanta Centrului de informaţii Genderdoc-M, Angelica Frolov, a declarat că cel care vrea să ajungă la conducerea ţării trebuie să vină cu soluţii pentru ca fiecare cetăţean să aibă o viaţă mai bună.

XS
SM
MD
LG