Linkuri accesibilitate

Bursele și dolarul american și-au revenit puternic, după ce FBI nu a găsit nimic problematic în ultimele e-mailuri ale lui Hillary Clinton


Luni, bursele și dolarul american și-au revenit puternic, după ce Biroul Federal de Investigații, FBI a declarat că nu a găsit nimic problematic în ultimele e-mailuri ale lui Hillary Clinton, descoperite în cursul unei anchete separate. Este vorba de e-mailuri trimise de Clinton de pe un server privat, în timp ce era secretar de stat, o abatere de la regulile de securitate, care a fost deja anchetată de FBI.

Cu 11 zile înainte de alegerile prezidențiale, FBI anunțase că a descoperit noi mesaje ale lui Clinton, veste ce a provocat cel mai îndelungat declin al bursei americane din ultimii 36 de ani. Luni, valorile bursiere au înregistrat, pe de altă parte, un reviriment remarcabil, de peste 2%.

Dolarul, de asemenea, a recuperat aproape total pierderea de peste 1,3% înregistrată săptămâna trecută. Bursele au nevoie de continuitate și siguranță, comentează experții, de aceea reacționează negativ la perspectiva unei victorii a republicanului Donald Trump, care a făcut o serie de declarații controversate legate de relațiile comerciale ale Americii cu restul lumii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG