Linkuri accesibilitate

Alegeri prezidențiale în SUA: număr record de votanți timpurii, un posibil avantaj pentru candidata democrată Hillary Clinton


În Statele Unite au loc alegeri prezidențiale și, pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, ambii candidați votează în același loc, la New York.

Democrata Hillary Cliton și soțul ei, fostul președinte american Bill Clinton, au votat în suburbia Chappaqua din New York. Candidatul republican Donald Trump va vota la o școala publică din Manhattan, la câteva străzi de Trump Tower.

Observatorii electorali din Statele Unite vorbesc despre un număr record de votanți timpurii, mai ales din rândul hispanicilor, ceea ce ar putea da un avantaj candidatei democrate, Hillary Clinton. Associated Press a relatat că cel puțin 43,2 milioane de oameni votaseră deja până la data de 7 noiembrie, și a anticipat că numărul final ar putea depăși 50 de milioane. Aceasta ar însemna că 40% din alegătorii americani și-au dat votul înaintea zilei alegerilor, 8 noiembrie. În 2012, au votat timpuriu 46 de milioane de oameni, adică 35% din electorat.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG