Linkuri accesibilitate

Cancelara germană Angela Merkel crede că femeile se vor apropia mai mult de o egalitate cu bărbații, dacă Hillary Cliton va câștiga alegerile în SUA


Dacă Hillary Cliton va câștiga alegerile prezidențiale americane, femeile se vor apropia mai mult de o adevărată egalitate cu bărbații când vine vorba de distribuirea responsabilităților politice, a apreciat marți cancelara Germaniei, Angela Merkel.

Merkel a făcut această declarație la conferința de presă ce a urmat întâlnirii cu șefa guvernului norvegian, Erna Solberg, după ce a fost întrebată ce ar însemna în opinia ei ca o femeie să obțină președinția SUA. Întrebată despre diferențele pe care le-ar vedea între politica externă pe care o va promova Clinton față de cea a lui Trump, Angela Merkel s-a limitat să afirme că „relația transatlantică” este esențială pentru Germania.

Ministrul roman de externe, Lazăr Comănescu, a declarat, marți, că are motive să creadă că poporul american „va face alegerea corectă” și relația transatlantică nu doar că va continua, ci se va și consolida, întrucât „nu există alternativă” la acest lucru, relatează Agerpres.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG