Linkuri accesibilitate

Tabloul favoriților se complică


 Lionel Messi
Lionel Messi

Liga promite Campionilor o creștere spectaculoasă de nivel și tensiune.

Marți și miercuri, Liga Campionilor a produs cîteva meciuri nebune. Fără îndoială, capul de afiș era clar: Manchester City – Barcelona. Meciul a întrecut toate așteptările. Pep Guardiola a făcut din Manchester City un dispozitiv suplu cu mare capacitate de presing avansat. Însă construcția a fost la un pas să-și vină de hac. După 20 de minute, la o recuperare prin pressing, Manchester City a fost aproape de gol, apoi a pierdut mingea și Barcelona a plecat în mare viteză pe contraatac. Neymar a urcat pe flancul drept, a pasat precis pe centru și Messi a înscris cu mare siguranță. A fost, practic, momentul din care meciul a reînceput cu date noi. Manchester City a rezistat șocului și a continuat să atace. Barcelona a cedat repede, după prea multe erori ale apărării imediate. Prima a fost concretizată de Gundogan care a înscris fără probleme din 2 metri, apoi, De Bruyne a reușit o bună lovitură liberă, dar golul a fost, practic, al portarului. Încă o eroare defensivă a adus al doilea gol al lui Gundogan și Barcelona a fost scoasă din joc. Guardiola și-a învins clar fosta echipă și a șters impresia proastă din primul meci contra Barcelonei.

Legia Varșovia-Real Madrid nu anunța nimic. Real pornea clar favorită, iar stadionul gol, după sancțiunea disciplinară dictată de UEFA, nu avea cum să ajute Legia. În minutul 1, a venit un gol fenomenal al lui Bale care a trimis în vinclu un vole din 18 metri. Benzema a înscris sec și, la 2-0 totul era încheiat.

Numai că Real a făcut una după alta mari erori defensive și, incredibil, Legia a înscris de trei ori. Real a egalat în minutul 86 și luat un punct dintr-un meci în care și-a făcut singură rău.

Un meci asemănător în Bulgaria, unde Ludogorets pornea fără șanse cu Arsenal. În minutul 15, Ludogorets conducea cu 2-0, după mai multe atacuri curajoase și tot atîtea ezitări ale lui Arsenal. Jocul s-a deschis și Arsenal a început cursa de urmărire. Au urmat mari naivități de apărare ale bulgarilor și la 2-2 a venit golul lui Ozil – probabil cel mai rafinat gol văzut în ultimii ani. Ozil a scăpat de la centru, a lăsat în urmă doi adversari, a intrat în careu și a amețit, pur și simplu, portarul, plus alți doi fundași. Careul bulgar s-a umplut de fundași căzuți și Ozil a trimis lejer în poartă.

Bayern a făcut un meci solid la Eindhoven și a bătut PSV mai clar decît se înțelege din 2-1. Kimmich a lăsat o impresie puternică și e, clar, noua stea a lui Bayern. Tottenham a clacat acasă, pentru că pare să fi subestimat Bayer Leverkusen. Germanii puteau cîștiga cu mai mult de 1-0.

Tabloul favoriților s-a lărgit. Spaniolii rămîn în cursă dar au început să aibă probleme. Atletico Madrid s-a chinuit mult cu Rostov și a cîștigat cu 2-1, in extremis. Real și Barcelona au mari probleme defensive. Din urmă vin puternic Arsenal și Manchester City. Bayern e ca de obicei gata de cursă lungă. Liga promite o creștere spectaculoasă de nivel și tensiune.

XS
SM
MD
LG