Linkuri accesibilitate

Telefonîndu-i mereu lui Plahotniuc…


Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc

E ceva bizar în noianul acesta de ştiri care se termină cu constatarea ritualică a faptului că Plahotniuc nu răspunde la telefon.

Am remarcat o chestie curioasă care se tot repetă în buletinele de ştiri ale unui post de televiziune popular. Buletinele acelea conţin de multe ori ştiri care se termină cu constatarea că Vlad Plahotniuc, controversatul om de afaceri, nu poate fi găsit ca să comenteze supoziţiile invocate în reportaje, că „nu răspunde la telefon”. Într-una din zile, am ascultat un buletin cu patru asemenea ştiri care precizau că Plahotniuc nu răspunde la telefon pentru a infirma sau confirma informaţia difuzată. Aşadar, jurnaliştii aceia vor să-l găsească, dar nu pot. Plahotniuc e inaccesibil.

Realitatea cu amănuntul și Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Cînd asculţi luni şi ani de zile buletine de ştiri burduşite cu constatarea că Plahotniuc nu răspunde la telefon, poţi fi o vreme amuzat, dar apoi e foarte posibil să te cuprindă iritarea. Ce se întîmplă, de fapt? De fiecare dată, cînd invocă numele omului de afaceri, jurnaliştii aceia îi dau un telefon lui Plahotniuc? Pare greu de crezut. Dacă sînt patru ştiri cu Plahotniuc într-o zi, jurnaliştii îl sună chiar de patru ori? Păi, dacă e sunat zilnic, poţi lesne să-i găseşti omului o justificare pentru nedorinţa de a comunica.

Mai departe s-ar putea să apară următoarea întrebare: dacă Plahotniuc nu-ţi răspunde la telefon ani de zile, la ce bun îl mai suni? Nu e pierdere de timp asta? Sau de ce atunci nu găseşti alte modalităţi de a-i afla opinia? Bunăoară, să mergi la sediul PDM sau la blocul în care locuieşte liderul democrat? Sau fă ştirile în aşa fel ca de părerea lui Plahotniuc nici să nu fie nevoie.

E ceva bizar în noianul acesta de ştiri care se termină cu constatarea ritualică a faptului că Plahotniuc nu răspunde la telefon. Aşa mi se pare. Dar voi, stimaţi ascultători, ce credeţi?

XS
SM
MD
LG