Linkuri accesibilitate

Posibile nereguli la secțiile de vot din instituțiile psihiatrice din R.Modova (VIDEO)


Posibile nereguli la secțiile de votare amplasate în instituțiile psihiatrice
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00

Pînă acum, observatorii IDOM au identificat nereguli în special la Internatului Psiho-neurologic din Bădiceni, raionul Soroca.

Experții de la Institutul pentru Drepturile Omului (IDOM) monitorizează mersul votării în toate cele opt instituții psihiatrice din Republica Moldova.

Secția de votare din imaginile video este amplasată la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, municipiul Chișinău.

Aici, împreună cu persoanele care locuiesc în preajma spitalului, votează și pacienții care se tratează la instituția cu pricina.

Pînă acum, observatorii IDOM au identificat nereguli în special la Internatului Psiho-neurologic din Bădiceni, raionul Soroca, unde se pare că ar fi votat doar o treime din numărul de pacienților incluși în lista persoanelor cu capacitate de vot.

Vanu Jereghi, directorul executiv IDOM, susține că în aceste cazuri este încălcat dreptul la vot al cetățenilor. Republica Moldova a ratificat Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, document care obligă statele semnatare să garanteze dreptul la vot persoanelor cu dizabilități și cu celor cu probleme mintale, spune expertul de la IDOM.

XS
SM
MD
LG