Linkuri accesibilitate

„Alegeri istorice în R. Moldova - va întoarce fața spre Moscova?” (Ziare.com) 


Alegerile prezidențiale din R. Moldova în presa de la București.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Alegerile prezidențiale din Republica Molodva au suscitat un interes moderat în România.

În prima parte a zilei, marșul de comemorare a unui an de la tragedia de la Clubul Colectiv, unde au murit 64 de oameni a ocupat primele locuri în buletinele de știri ale televiziunilor și radiourilor naționale și locale.

Pe locul doi au fost informațiile despre cutremurul din centrul Italiei și cele peste 50 de replici ale acestuia, urmate de acordul dintre Uniunea Europeană și Canada.

Mass-media românească nu a ignorat însă problemele legate de alegerile de dincolo de Prut. Televiziunrea Română (TVR) a vorbit încă de ieri seară despre bulteinul de vot gata ștampilat cu „votat” și care ar fi fost destinat unei secții de vot din Kursk, Federația Rusă.

Toate site-urile de știri, radiourile și televiziunile au vorbit despre semnificația scrutinului din Republica Moldova.

TVR, Realitatea Tv, Hotnews.ro, Digi 24, Radio România Actualități au prezentat însă mai pe larg lucrurile. Digi24 a prezentat mai multe reportaje despre dependența energetică a micii republici de Rusia, despre copiii lăsați în țară de părinții lor plecați în statele vestice să muncească, dar și despre mizele alegerilor.

În partea a doua a zilei, scrutinului din Republica Moldova i s-a dat o mai mare importanță. Astfel agenția națională de știri Agerpres, își deschide pagina cu acest eveniment.

Ziare.com are o secțiune specială intitulată „Alegeri istorice in R. Moldova - va întoarce fața spre Moscova?”.

Site-ul Revistei 22 prezintă scrutinul sub titlul „Miza este UE ori Rusia. Nouă candidați, dintre care doi favoriți”.

Realitatea TC își deschide de asemenea site-ul cu alegerile din Republica Moldova, iar în direct anunță că emisiunea de seară cea mai urmărită va fi dedicată în întregime scrutinului de peste Prut.

Patronul acestui post de televiziune, Cosmin Gușă îi acuză pe politicienii români că vorbesc despre unire doar pentru a-și crește procentele și că nu sunt cu adevărat interesați de ceea ce se întâmplă acolo.

Într-adevăr, în cursul zilei nu au fost discuții despre acest subiect, dar seara se anunță mai interesantă din acest punct de vedere.

XS
SM
MD
LG